Fogyókúrás savanyúság

Mi is az a savanyúság? Szigorú értelemben véve savanyúságnak az erjesztéssel készült savanyú élelmiszereket értjük.
Ide tartozik pl a savanyú káposzta, illetve minden erjesztéssel savanyított zöldség, gyümölcs, kovászos uborka. Nem összetévesztendő az ecetes lében eltett zöldség és gyümölcs savanyúsággal, a hagyományos savanyítás fermentációval, erjesztéssel készül! A hagyományos módon erjesztéssel savanyított élelmiszerek előnye, hogy sokáig eltarthatóak, megmarad vitamin, és ásványi anyag tartalmuk, így a téli hónapokban ideális vitaminpótló finomságok.
Zsírégető savanyúság Alultápláltságot jelent.
Ráadásul a benne lezajló biokémiai folyamatoknak köszönhetően felszaporodnak benne azok a jótékony baktérimok, amelyek segíthetnek emésztőszerv rendszeri problémáink kezelésében a bélflóra pro-biotikus egyensúlyának fenntartásában. Jótékony hatással vannak az emésztésünkre, bélflóránkra.
A savanyúságok a bennük található brobiotikus baktérimok és emésztést segítő enzimek révén jótékony hatással vannak aza emésztésünkre, segíti a bélflóránk megfelelő egyensúlyának fenntartásást.
Kitűnően telítenek, így kevesebbet bírsz csak megenni a jóval kalóriadúsabb főételből. Legfrissebb cikkek A savanyú íz hatására nem kívánod fogyni savanyúságok az édességeket sem, így könnyen ellen tudsz majd fogyni savanyúságok az étkezés végén a desszertnek.
Így az emésztőszerv rendszeri problémák kialaklásának esélyét csökkentik, megelőzik, enyhítik a puffadásos, gyulladásos tüneteket, segítik az immunrendszer harcát a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. Antibiotikm kúra mellé fogyókúrás savanyúság javasolt.
Nehéz ételek mellé fogyasztva megkönnyítik fogyókúrás savanyúság megemésztését, így azok nem nehezítenek el, nem ülnek meg a gyomrunkban, komfortérzetünk javul.
Jóbarát a fogyókúrában, szénhidrátszegény diétában.
Ezek is érdekelhetnek
A savanyított zöldségek, gyümölcsök negatív kalóriás táplálékok, mivel emésztésük több energiát igényel, mint amit ők maguk adnának.
Szénhidrát tartalmuk, főleg a zöldségeknek, elenyésző, rosttartalmk viszont magas. Köretként fogyasztva, vagy a köret egy részét fogyókúrás savanyúság csökkenthetjük a napi szénhidrát bevitelt, rosstartalma eltelíti a gyomrunkat, így hamarabb jóllakottnak érezzük magunkat, ezáltal segít a fogyásban.
- 5 érv a savanyúság fogyasztása mellett
- Savanyú uborka diéta a szuper bikini alakért! - Fogyj könnyedén!
- Fogyhatok-e szoptatás közben
A rosttartalma az emésztési folyamatokat, a bélrendszer működését is segíti. Remek vitaminforrás a téli hónapokban is.
Lehet fogyni savanyúsággal?
A savanyítási eljárásnak köszönhetően az alapanyagok vitamin és ásványi anyag tartalma megmarad, jól eltarthatóvá teszi ezeket az élelmiszereket, ezáltal a téli friss gyümölcs - zöldség nélküli időszakban remek vitaminforrást jelentenek.
A hideg hónapokban, amikor dúlnak a felső léguti betegségek, mindenki köhög, tüsszög, természetes ellenszerként fogyassznk sok savanyú káposztát, magas c vitamin tartalma támogatja az immunrendszerünket a betegségek legyőzésében.
Olcsó alapanyagok Ma már sokféle minőségben, sokféle savanyúság kapható az üzletekben, piacokon, de ha biztos akarsz lenni benne, hogy mit tartalmaznak, a legtöbb házi elkészítése sem túl bonyolult.
Az alapanyagok, zöldségek a nyári szezonban olcsók, ha meg tudod termelni magadnak, akkor még jobban jössz ki.
A hűtőben, vagy hűvös száraz helyen, lében hónapokig elállnak, feltöltheted vele előre a kamrádat. Egyszerűen csak azért mert finomak Végül, de nem utolsó sorban együnk napi szinten savanyúságot csupán azért mert finomak. Végtelen variációban készíthetjük el őket mind alapanyag, mind fűszerezés tekintetében.
GARANTÁLT FOGYÁS - A LEGMEGBÍZHATÓBB módszer !
Ehetjük köretként, főétel mellé klasszikusan savanyúságként, keverhetjük friss salátával. Különleges szendvicseket is készíthetünk velük, vagy aki szereti, magában is fogyaszthatja. A nyári kánikula beköszöntével eljött a kovászos borka készítésének ideje is, amely valóban nagyon egyszerű, és gyors - már ami a mi munkánkat illeti, a lényeget elvégzi a napsütés, és a meleg.