Katrina fogyás, Hatékonyabb a gyors fogyás - de vajon tartós?

Hatékonyabb a gyors fogyás - de vajon tartós? - Háangolfalu.hu

katrina fogyás

Jobb a gyors fogyás, mint a lassú JOGKÉRÉS Megosztás A Stockholmban megrendezett elhízással foglalkozó nemzetközi katrina fogyás publikált kutatások azt mutatják, hogy a maradandó karcsúság eléréséhez az a legjobb, ha egyszerre katrina fogyás fogyunk, ami ellentmond az eddig elfogadott általános nézetnek.

Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem kutatója tanulmányában egy katrina fogyás hét alatt 1,5 kilogrammos fogyást eredményező gyors fogyókúrát hasonlított össze egy fokozatos, 36 hetes, heti 0,5 kilogrammos testtömeg-csökkenéssel járó diétával. Eredményei szerint a gyors fogyókúrán lévő alanyok 78 százalékának sikerült teljesítenie a kitűzött 15 százalékos testtömeg-csökkenést a meghatározott időn belül, ezzel szemben a fokozatos diétán lévők csupán 48 százalékának sikerült ugyanez.

katrina fogyás

Purcell úgy véli, ennek egyik oka pszichológiai természetű, és a motivációval áll összefüggésben: a gyors fogyókúra alatt az alanyok egy hét alatt 1,5 kilót adnak le, míg a fokozatos diéta alatt olykor-olykor fél kilóval csökken a testsúly, ami megnehezíti a motiváció fenntartását.

A fokozatos diétát folytató csoportban négy résztvevő adta fel a fogyókúrát a kísérlet vége előtt.

katrina fogyás

A gyors fogyókúrás csoportban mindössze egyetlen személy adta fel. Purcell ugyanakkor óva int a túlzásba vitt fogyókúráktól, melyek során a kalóriabevitel drasztikus csökkentésével próbálnak nagyon gyorsan jelentős testsúlycsökkenést elérni.

Mint elmondta, a körülbelül kilogrammos emberekkel lefolytatott vizsgálat a közhiedelemmel ellentétes eredménnyel zárult: a gyors súlyvesztés hatékonyabb volt a cél elérése érdekében. A gyorsított […] Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem munkatársa tanulmányában összehasonlított egy 12 héten át tartó, heti 1,5 kilogramm súlyvesztéssel járó fogyókúrát egy fokozatosabb, 36 héten át heti 0,5 kilogrammos fogyással járó diétával.

A kutató azt tanácsolja, senki se katrina fogyás neki egyedül, hanem kérje dietetikus segítségét. Kísérletének azonban van egy jelentős hiányossága: nem számol be arról, mi történt a résztvevőkkel a kezdeti fogyást követően.

katrina fogyás

Számos orvos és dietetikus véli ugyanis úgy, hogy minél többet fogy valaki egyszerre, annál többet is szed fel a későbbiekben, tehát nem tudja fenntartani a testsúlyát.

Purcell éppen ezért jelen pillanatban lekövetéses vizsgálattal próbálja kideríteni, hogy a gyors vagy a fokozatos fogyókúrás csoport őrzi meg tartósabban a testsúlyát. Az eredmények körülbelül három év múlva várhatók.

katrina fogyás

Ezzel párhuzamosan a holland Országos Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet a fogyókúrás programok során leadott kilók száma és a későbbi testsúlymegőrzés közötti összefüggést vizsgálta. Az intézet tanulmánya szerint a fogyókúrás program segítségével lefogyottak 54 százaléka tartotta távol a kilókat, függetlenül a kezdeti fogyás mértékétől. Ezen kívül azt is kimutatták, hogy a nettó testtömeg vesztés a beavatkozás után egy évvel nagyobb volt azok esetében, akiknél a kezdeti fogyás mértéke nagyobb volt.

katrina fogyás

A kutatást vezető Jeroen Barte szerint ez azt jelenti, hogy legalább 10 százalékos fogyásra kell buzdítani mindenkit a kisebb mértékű fogyás ellenében. A kutatók ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy az optimális fogyókúrás célkitűzések, valamint az optimális testsúlymegőrzés legjobb gyakorlatinak meghatározásához további kutatásokra lesz szükség.

  • Elképesztő fogyás! Sokkolta a szám, amit a mérleg mutatott, birkózni kezdett | angolfalu.hu
  • Fogyjon lencse
  • Páncél alatt fogyás kb

Katrina Roxy sovány zsírégető vélemények pedig eredményei ellenére továbbra is a hosszú távú fogyókúrás programokat támogatja, amelyek véleménye szerint életre szóló változásokat alakítanak ki az étkezési szokásokban.

A szakértők egyetértenek ugyanis abban, hogy az elhízás kialakulásában a táplálkozás és az életmód játssza a legnagyobb szerepet.

A konferencián a kutatók az elfogyasztott adagok korlátozásáról, az élelmiszeripar agresszív reklámjairól, a só- és cukortartalom csökkentéséről, a különböző pénzügyi intézkedésekről és az étlapokon szereplő fogások kalóriatartalmának feltüntetéséről is tárgyaltak. Bruce Silverglade, az International Association of Consumer Food Organisations IACFO nemzetközi szervezet vezetője úgy foglalta össze az elhangzottakat, hogy alapvető kulturális változásra van szükség.

Lásd még