Zsírvesztés burpees

zsírvesztés burpees

jó legális zsírégetők

Ratings 0 Nincs annyi időd, hogy egy komplett edzésnapot a kardiónak szentelhess? Egy percig ne aggódj emiatt! A most bemutatott 5 okos stratégiával zsírégető üzemmódba kapcsolhatsz extra időráfordítás nélkül! Lássuk be, ma már minden a hatékonyságról szól, így hát célunk az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a legeredményesebbek legyünk az edzés terén is.

Hatályos:

Egy ideális és nem létező világban naponta kétszer is lenne időnk edzeni, reggel kardióval indítanánk a napot, este pedig beiktatnánk egy kemény súlyzót edzést.

Milyen szépen is hangzik!

Bejegyzés navigáció

De hát kinek van erre ideje? Sokszor annyira elfoglaltak vagyunk, hogy örülünk ha egyáltalán lejutunk a terembe, ezért muszáj kicsit kreatívnak lennünk és maximálisan kihasználni a teremben töltött perceket.

hogyan t9 gyorsan fogyni

Mivel mindannyiunk célja egy tökéletes fizikum elérése, ezért szemünk előtt elsősorban az izomépítés és a zsírvesztés, ugye? A aj szoprán fogyás edzés természetesen mindkettő tekintetében csodákra képes, de némi kardió beiktatásával igazán kerek lesz az edzéstervünk, hiszen javul az állóképességünk, az általános kondíciónk, és még eredményesebbek lehetünk a zsírégetés terén is, így hát akkor sem érdemes kihagyni ezt zsírvesztés burpees edzéstípust, ha nagyon szorít minket az idő.

Azt javasoljuk inkább, hogy végezd el a szokásos kemény súlyzós sorozataidat és két sorozat közé csempéssz be némi kardiózást. Miért jó a sorozatok közötti kardió? Tegyük fel, hogy mindössze zsírvesztés burpees van egy edzésre, és így kell a legtöbbet kihoznod magadból az izomépítés és a zsírégetés terén is.

Alapesetben mit csinálnál?

Így csempéssz kardió elemeket edzésedbe

Tegyük fel elvégzel egy szokásos ismétlésből álló fekve nyomás sorozatot, majd kicsit kifújod magad, és percekig nem csinálsz semmit, majd jön a következő sorozat. Ismerős, ugye? Nos, ha összesen mondjuk 12 sorozatod zsírvesztés burpees egy mellnapon, és mindegyik között két perc pihenőidőt engedélyezel magadnak, az már összesen 24 perc mondhatni elvesztegetett időt jelent.

Épp ezért sok személyi edző is előszeretettel használja ki a pihenőidőket úgynevezett köztes gyakorlatok beiktatására, hogy az edzés hatékonyságát így maximalizálják.

Zsírvesztés izomvesztés nélkül

A sorozatok közötti üres percek ugyanis tökéletesek egy kis kardiózásra, hiszen segít a pulzusszám fenntartásában, az anyagcseréd sem lassul le, valamint attól sem kell tartanod, hogy ez a súlyzós edzésed rovására megy majd, épp ellenkezőleg! Az edzés típusának hirtelen megváltozása csak segít áttörni bizonyos korlátokat, amiket általában a megszokás állít fel.

A legjobb gyakorlatok Az eredményesség titka, a gyakorlatok helyes megválasztásában rejlik. Mindenképp olyan mozgásformákat keress, amelyek nem hátráltatnak a súlyzós edzésben, de mégis nagy löketet adnak az anyagcserédnek!

jó legális zsírégetők

Az alábbiakban bemutatunk 6 ideális gyakorlatot. Kettlebell swing lendítés Ez az egyik leghatásosabb kardió gyakorlat, amit valaha kitaláltak!

Mik azok a burpeek?

Bármilyen súlyzós edzés alkalmával végezhető, zsírvesztés burpees lábnapon is. Remek zsírégető gyakorlat és kiválóan erősíti a gerinctartó, a fenék, valamint a combhajlító izmokat.

angol uborka fogyás

Mindegyik súlyzós sorozatod után végezz belőle ismétlést, és zsírvesztés burpees arra, legalább ismétlést végezz egy edzés alatt.

Ugrókötelezés Az előzőhöz hasonlóan ezt a kardió elemet is bátra bevetheted lábnapon is, és természetesen akkor is, ha épp felsőtestre dolgozol.

Milyen előnyökkel jár a burpees?

Az ugrókötelezés remekül erősíti a vádlit, a comb izmait azonban nem terheli meg túlzottan. Ezen kívül hatásosan fejleszti az általános állóképességet.

Minden sorozat között áthajtást végezz, aktuális formádtól függően. Evezőgép Vitathatatlanul ez az egyik leghatásosabb kardió eszköz! Előnye, hogy az egész testedet kellően megmozgatja, rengeteg kalóriát lehet vele elégetni, ezért tökéletes választás, ha épp időszűkében vagy.

Iktass be méteres sprint szakaszokat súlyzós edzésed sorozatai közé ez körülbelül másodperc alatt teljesíthetőde ügyelj arra, hogy összesen maximum sprintet evezz végig, mivel a többi könnyen a súlyzózás rovására mehet.

"+_NEWS_RATING_YOU_DONT_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Burpee A burpee, azaz a négyütemű fekvőtámasz egyik legnagyobb előnye, hogy semmilyen eszközre nincs hozzá szükséged, egyszerűen keress magadnak egy kis helyet és hajrá! Szintén mellette szóló érv, hogy amellett hogy remek állóképesség fejlesztő, az izmokat nem terheli meg túlzottan, ezért nem válhat a súlyzós edzésed kárára. Sorozatonként ismétlést végezz, egy edzés alatt pedig töreked a ismétlésszám elérésére.

Ugrás kar és láblendítéssel jumping jack Egy igazi jól bevált klasszikus, ami szintén rendelkezik azzal az előnnyel, hogy semmilyen eszközt nem igényel. Remek kardiógyakorlat, ami a burpee-hez hasonlóan nem ró nagy terhelést az izmokra, zsírvesztés burpees viszonylag rövid idő alatt magas ismétlésszámot lehet vele elérni.

Ugrálj 30 másodpercen át folyamatosan minden egyes sorozatod között.

súlyos fáradtság és fogyás

Mikor ajánlott a módszer alkalmazása Ha az elsődleges célod az erőnléted növelése, akkor számodra nem ajánlatos gyakran beiktatnod a kardió elemeket a súlyzós edzésedbe, mivel az erőd maximális növelése érdekében testednek kiemelt szüksége van a pihenőidőre, hiszen izmaid és központi idegrendszered csak így képes hatékonyan regenerálódni. Ha fő vágyad az izomépítés, akkor a sorozatok közötti kardió leginkább egy kevésbé intenzív edzésnapon ajánlott, a keményebb lábnapokon, vagy hátedzéskor ne tölts sok időt extra kardióval, és azt is időzítsd inkább az edzés végére.

Letennéd az úszógumit? Így szabadulj meg a zsírtól!

Azokon a napokon amikor karra vagy vállra dolgozol viszont nyugodtan jöhet az intenzív kardió! Ha pedig célod a zsírégetés és a fogyás akkor bizony minden egyes edzés alkalmával előfordulhat a módszer zsírvesztés burpees, de mindig gondosan válogasd össze, hogy milyen kardió gyakorlatokkal tarkítod a súlyzós edzést.

Egy mellnapon például nem ajánlatos túlzásba vinni zsírvesztés burpees burpee-t, hiszen az gyakorlatilag sok kis fekvőtámaszból áll. Lábnapon pedig inkább végezz ugrásokat karlendítéssel, súlycsökkenés üzleti utazók számára ez a gyakorlat jóval kíméletesebben bánik a combizmokkal.

Bármi is legyen a célod, minden egyes kardió blokk után engedélyezz magadnak másodperc pihenőt, mielőtt elkezded a következő súlyzós sorozatot!

Lásd még