Fogyásértekezletek melbourne

Magyar Diaszpóra Tanács

fogyásértekezletek melbourne

Kutatók: 40 felett csak heti 3 napot szabadna dolgoznunk Ha ennél többet dolgozunk, romlik ugyanis a teljesítményünk. Sipos Márta Ajánlom Három munkanap nál nem szabadna többet dolgozniuk a 40 éven felülieknek — legalábbis egy új tanulmány szerint, amelyet a  Melbourne Institute Worker Paper nevű szaklapban ismertettek a kutatók.

Quickly.methotrexate2018.host

A tanulmány fő állítása, hogy a középkorú alkalmazottak egy bizonyos heti óraszám 25 felett minél többet dolgoznak, annál kevésbé produktívak. A kutatók ehhez férfi és női önkéntest vetettek alá különféle kognitív teszteknekmajd az eredményeket összevetették a munkahelyi szokásaikkal.

fogyásértekezletek melbourne

A feladatok között szerepelt például, fogyásértekezletek melbourne a tesztalanyoknak visszafelé kellett felolvasniuk, illetve időre kellett összepárosítaniuk bizonyos betűket és számokat. Az eredmények alapján a munka egy bizonyos fokig stimulálóan hat a 40 év felettiek agyára — heti 25 óra után azonban romlani kezdtek az eredmények, és minél többet dolgozott valaki, annál rosszabbá váltak, férfiaknál és nőknél egyaránt.

fogyásértekezletek melbourne

Colin McKenzie, a tanulmány társszerzője szerint megfontolandó, milyen kétélű dolog tud lenni a munkahelyi terhelés: egy ideig serkentő hatással lehet ránk, ha azonban túlzásba visszük, stresszhez, fáradtsághoz vezethet.

Thinkstock kapcsolódó.

fogyásértekezletek melbourne

Lásd még